images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині стартує операція “Літо”

Поліцейські Тернопіля завершують підготовчий етап та переходять до профілактичних заходів  спрямованих на забезпечення безпеки дітей. Впродовж трьох місяців правоохоронці посилено працюватимуть над тим, щоб під час літнього відпочинку гарантувати дітям безпеку та запобігати підлітковій злочинності.

Всеукраїнська операція «Літо триватиме з 1 червня до кінця літа. Вона покликана захистити дітей під час відпочинку на канікулах. Працівники ювенальної превенції краю посилять профілактичну роботу з неповнолітніми,  насамперед проводитимуть профілактичні бесіди з дітьми  у дитячих оздоровчих таборах.

У сезон відпочинку ювенали попереджають та нагадують мешканцям і гостям Тернопільщини про важливі заходи безпеки. Так, у місцях найбільшого скупчення людей, а саме зупинках, транспорті, та інших людних місцях дітям не варто показувати дороговартісні мобільні телефони, великі суми грошей, ювелірні прикраси. Батькам слід  не залишати дитину без догляду, на сонці, в автомобілі, біля водойм. Малолітні діти завжди мають пам’ятати чи мати при собі контактні телефони батьків, поліції та швидкої медичної допомоги. Потрібно застерегти дітей від спілкування з незнайомими людьми, навіть якщо ті представляються знайомими батьків.

Залишаючи неповнолітніх вдома, варто пам’ятати про можливу небезпеку від електричних та  газових приладів, відкритих вікон на верхніх поверхах будинку.

Батьки повинні знаходити час для спільного відвідування з дітьми водойм, атракціонів та інших розважальних закладів, а не відпускати їх на самостійні прогулянки, адже це може бути дуже небезпечним.

Правоохоронці звертаються з проханням до батьків бути бути уважнішими до своїх дітей, приділяти їм якомога більше уваги, щоб зберегти їх здоровими, уникнути нещасних випадків та травматизму.

zz.te.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер