images/stories/logosait_new.jpg

 

Пропозиції щодо підвищення рівня оплати та легалізації праці обговорили в ОДА

Питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати обговорили в облдержадміністрації на засіданні обласної міжвідомчої групи.

Відбулося засідання під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Вонса. Також участь у ньому взяли директор фінансово-економічного департаменту Пенсійного фонду України Тетяна Король, директор департаменту з питань праці Держпраці України Ігор Дегнер, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Вадим Боярський, начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Ігор Москалик,  начальник Управління Держпраці у Тернопільській області Наталія Рус, заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Петр Якимчук.

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Ігор Москалик проінформував, що однією з основних проблем надходжень страхових внесків до Пенсійного Фонду є значна кількість працюючих, які отримують заробітну плату меншу від мінімальної.

В області із загальної кількості працюючих за основним місцем роботи (157 342 осіб), заробітну плату менше мінімальної отримують 16 086 осіб.

Загальна місячна потреба на виплату пенсій у травні поточного року становить понад 587,2 млн. грн. Якщо порівняти в динаміці, то потреба на виплату пенсій з травня місяця 2012 року по даний час зросла на 216,6 млн грн.   (158,4 %)», – наголосив Ігор Москалик.

Про здійснення перевірок органами Державної фіскальної служби по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників та методи інформування фізичних осіб-підприємців про заборгованість із сплати ЄСВ, а також про результати проведеної роботи проінформував заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Петро Якимчук.

Начальник Управління Держпраці у Тернопільській області Наталія Рус розповіла про здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, зауваживши, що основна ціль їхньої діяльності – це ефективна інформаційно-роз’яснювальна робота щодо попередження порушення законодавства про працю.

Підбивши підсумки засідання, учасники вирішили, що подальшу роботу з даного напрямку потрібно акцентувати на проведенні спільних заходів з органами Держпраці, Пенсійного фонду та Державної фіскальної служби, спрямованих на підвищення соціальних стандартів працюючих та збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів.

www.oda.te.gov.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер