images/stories/logosait_new.jpg

 

Випускникам Тернопільщини, які отримають на ЗНО найвищі бали, дадуть по 20000 гривень премії

Тернопільська обласна рада на вчорашній сесії 46 голосами підтримала електронну петицію  «Про преміювання кращих випускників шкіл Тернопільщини».

За основу рішення щодо електронної петиції взято звернення ГО «Інституту модернізації суспільства» до депутатів Тернопільської обласної ради, яке передбачало преміювання кращих учнів та вчителів, які навчали їх у випускному класі, за найвищі бали на ЗНО, а саме: 2 тис. гривень у разі здобуття учнем 200 балів з одного предмета; 10 тис. гривень – за два предмети і 20 тис. гривень отримає учень, якщо склав всі три предмети на 200 балів. Вчителі-предметники, які навчали відмінників у випускному класі, повинні отримати премію у розмірі 1 тис. гривень. А випускники-двохсотбальники, які вступлять у заклад вищої освіти на теренах Тернопільської області, отримуватимуть стипендію 1000 грн., окрім тієї, звичайно, що даватиме виш.

Голова ГО «Інститут модернізації суспільства», начальник відділу у справах молоді ТНПУ ім.В.Гнатюка, доцент Брославський В.Л., який, власне, є автором петиції «Про преміювання кращих випускників шкіл Тернопільщини», зазначив, що ініціювати проект підтримки обдарованої молоді підштовхнула тенденція до погіршення результативності ЗНО серед випускників шкіл, адже, якщо у 2014 р. в Україні 5 абітурієнтів здобули по 200 балів із трьох предметів, а 50 – з двох, то вже у 2017 р. лише 7 осіб склали ЗНО із двох предметів на 200 балів. «Практика преміювання мотивуватиме учнів до максимального результату та продемонструє підтримку освіти владою. Визнання вкладу вчителів в успіх своїх вихованців сприятиме ще якіснішій їхній роботі, і з часом, я впевнений, стихне ажіотаж навколо додаткових занять у репетиторів – просто не буде у цьому потреби», – наголосив В.Л.Брославський.

Активісти організували активну інформаційну кампанію через ЗМІ, соціальні мережі, безпосереднє спілкування волонтерів проекту з жителями області. Лише у Фейсбуку зі зверненням про підтримку проекту ознайомилося понад 18 тис. осіб.

Для того, аби петицію розглянули депутати обласної ради та ухвалили відповідне рішення, потрібно, щоб на сайті петицій жителі Тернопільської області за неї віддали 500 голосів.

«Для нас цих 536 голосів у підтримку петиції «Про преміювання кращих випускників шкіл Тернопільщини» є символічними, адже охочих підтримати ідею було значно більше.  І все ж  попри всі труднощі у голосуванні нам вдалося зібрати необхідну кількість голосів достроково», – зазначив автор петиції.

Якщо ця подія стане приємним сюрпризом для цьогорічних випускників та їхніх наставників, то для учнів, які завершуватимуть навчання наступного року, це буде доброю мотивацією до кращих результатів, приємним визнанням їх здобутків та демонстрацією того, що знання високо цінуються у суспільстві.

Надія Раківська

zz.te.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер