images/stories/logosait_new.jpg

 

Доба в ООС: 37 обстрілів, четверо поранених

Доба в ООС: 37 обстрілів, четверо поранених
Фото: Минобороны Украины
ЗСУ дали адекватну відповідь супротивнику

Сепаратисти десять разів застосовували заборонені мінськими домовленостями міномети калібрів 120 і 82-мм і двічі - артилерію калібру 122-мм.

За минулу добу сепаратисти 37 разів відкривали вогонь по позиціях Операції об'єднаних сил на Донбасі, в тому числі 12 разів із застосуванням важкого озброєння, поранені четверо військових. Про це в п'ятницю, 8 червня, повідомляє прес-центр Операції.

Зазначається, що російсько-окупаційні війська 10 разів застосовували заборонені мінськими домовленостями міномети калібрів 120 і 82-мм і 2 рази артилерію калібру 122-мм.

На луганському напрямку активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Кримське і Новотошківське, де протягом доби противник чотири рази використовував міномети і танк. На Горлівському напрямку тривали бої поблизу селища Зайцеве.

На донецькому напрямку - в районі населеного пункту Кам'янка.

Ситуація загострилася на маріупольському напрямку в районах селищ Водяне та Лебединське. Тут ворог протягом доби застосував щонайменше 85 мін і снарядів.

"З метою недопущення просування противника в бік наших позицій і придушення його вогневих точок, підрозділи Об'єднаних сил давали адекватну відповідь, надійно утримуючи позиції", - зазначили в прес-центрі.

У прес-центрі штабу також нагадали, що 7 червня противник, нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, здійснив терористичний акт в населеному пункті Голубівське на Луганщині, що перебуває під контролем російських військ.

"Контрбатарейними радарами та іншими засобами об'єктивного контролю зафіксовано, що обстріл цивільного мікроавтобуса терористами здійснено 82-мм мінометом з північної околиці населеного пункту Донецький", - зазначили в штабі.

За даними української розвідки, один сепаратист знищений і двоє поранені. Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою.

Нагадаємо, у зведенні штабу ООС за 6 червня повідомлялося, що на Донбасі двоє українських військових загинули, двоє отримали поранення. Пізніше з'явилася інформація, що доля двох бійців, про загибель яких повідомлялося, залишається невідомою.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер