images/stories/logosait_new.jpg

 

Як мешканцям Тернопільщини не втратити субсидію?

subsКількість субсидіантів в Україні може зменшитися на чверть, – припускають експерти. Це пов’язано із нововведеннями, які прийняв Уряд. Субсидія належатиме лише малозабезпеченим особам, – констатують у департаменті соціального захисту населення.

Ряд умов у програмі субсидій значно скоротить кількість тих, кому призначали їх на загальних підставах.

«Якщо у власності родини є автомобіль до п’яти років з дати виробництва, якщо площа квартири перевищує 120 квадратних метрів, будинку 200 квадратних метрів, якщо упродовж року були витрати на 50 000 гривень; якщо особи працездатного віку не мають офіційних доходів, якщо член родини працював за кордоном – це умови при яких субсидії на загальних підставах не призначаються», – каже директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський.

Однак навіть при цих правилах можливі винятки, – запевняють чиновники. Якщо субсидію на загальних підставах не призначатимуть, а рівень доходу родини невеликий, радять звернутися із заявою на комісію. Проте після звернення до квартири може навідатися соціальний інспектор з метою перевірки житлових умов.

«Комісії мають право розглянути конкретні випадки і прийняти рішення щодо субсидії. Комісія не може лише вирішити питання щодо обмеження через велику площу житла, а всі інші випадки можуть регулюватися комісією. До прикладу, якщо в родини є автомобіль до п’яти років, а рівень доходів недостатній, комісія може прийняти рішення щодо призначення субсидії. Винятки можливі і щодо людей, які не працюють. Тож жителям краю раджу, якщо ви не отримуєте достатнього рівня доходів, звертайтесь на комісію», –  додає Вадим Боярський.

Нагадаємо, минулого опалювального періоду на Тернопільщині субсидіями користувалося понад 200 000 краян, якою буде кількість субидіантів після нововведень, дізнаємося згодом.

Джерело: За Збручем

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер