images/stories/logosait_new.jpg

 

У Варшаві починається українсько-польська парламентська асамблея

У Варшаві починається українсько-польська парламентська асамблея
У Варшаві починається Парламентська асамблея України і Польщі

Українські та польські депутати протягом двох днів обговорюватимуть питання співробітництво в енергетичній, оборонній та освітній сферах.

 

У Варшаві у вівторок, 12 червня, стартує Х засідання Парламентської асамблеї України і Польщі. Воно триватиме два дні, протягом яких планується розглянути низку питань, серед яких, зокрема - спільні дії з блокування Північного потоку-2, повідомляє Укрінформ.

У перший день засідання будуть обговорюватися енергетична безпека в регіоні і координація дій з блокування будівництва Північного потоку-2; військове співробітництво й поглиблення відносин України з ЄС і НАТО; співробітництво в сфері обміну молоддю.

На наступний день, 13 червня, планується виїзна сесія, під час якої депутати відвідають LNG термінал для зрідженого газу в місті Свіноуйсьці на узбережжі Балтійського моря.

Дискусію політиків в рамках Парламентської асамблеї з українського боку буде очолювати заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд, а з польської - віце-маршалок Сейму Ришард Терлецький.

З польської сторони в дискусії візьмуть участь також уповноважений уряду з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наїмський, заступник глави МЗС Бартош Ціхоцький, а також заступник міністра освіти Мажена Махалек.

Раніше повідомлялося, що у поляків значно погіршилося ставлення до українців. Серед причин погіршення відносин до українців називається політика щодо історичних питань.

Раніше українську ходу в Польщі зустріли антибандерівським пікетом.


 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер