images/stories/logosait_new.jpg

 

Мобільні шахраї вкотре збагатилися через довіру

1383224343_dollars11Віддала гроші шахраям за порятунок коханого – така прикра пригода трапилася з 25-річною тернополянкою. Аферисти видурили у дівчини 300 доларів і 200 євро.

Мешканка обласного центру отримала повідомлення з невідомого номеру у додатку «Вайбер». З його змісту дівчина дізналася що її друг потрапив у серйозну неприємність: побив невідомого хлопця, а той у тяжкому стані потрапив до лікарні. Аби уникнути криміналу, слід заплатити гроші. Суму невідомий зловмисник запросив чималу 1300 доларів, однак дівчина такої суми не мала, тож шахрай погодився і на те, що було. У новому повідомлені поінформував, що  гроші слід привезти до входу в один з медзакладів міста. Жертва виконала усі умови, навіть не спробувавши зателефонувати хлопцю.

Лише передавши гроші невідомій жінці, дівчина зрештою додумалася зв’язатися зі своїм хлопцем, і врешті зрозуміла, що стала черговою жертвою мобільних шахраїв. Довелося звертатися за допомогою в поліцію. Як з’ясувалося згодом,  товариш жертви напередодні втратив свій мобільний, тож усі його дані могли легко потрапити до рук пройдисвітів.
Поліцейські застерігають: вийти на слід шахраїв надзвичайно важко, більшість із них перебувають в місцях позбавлення волі й постійно змінюють мобільні номери. Найкращий спосіб вберегтися від зловмисників – не довіряти дзвінкам незнайомців, особливо якщо йдеться про перерахунок коштів. Правоохоронці вкотре нагадують краянам не вірити таким повідомленням та відразу телефонувати до того, хто начебто потрапив у скрутне становище. Також варто одразу звернутися до поліції, щоб дізнатися, чи дійсно є факт затримання або ж дорожньо-транспортної пригоди. Адже в черговій частині реєструють усі виклики, на які виїжджають наряди поліції. Будьте розсудливими та бережіть власні кошти.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер