images/stories/logosait_new.jpg

 

У Луганській області виявили рідкісну дику орхідею

У Луганській області виявили рідкісну дику орхідею
Фото: io.ua
У Луганській області виявили рідкісну орхідею

Відкриття випадково зробили діти з місцевого екологічного гуртка. Пізніше його підтвердили екологи з обласної адміністрації.

У селі Штормове Луганської області було знайдено місце, де росте рідкісна для степу і лісостепу дика орхідея. Про це повідомляє прес-служба Управління екології та природних ресурсів Луганської облдержадміністрації.

Про те, що на околиці села перебуває ареал поширення дуже рідкісної в Україні рослини з родини обхідних, дізналися випадково. На уроці біології одна з учениць звернула увагу на квітку, яку бачила на лузі за своїм городом. Відразу ж був організований похід членів екологічного гуртка в місцевість, де діти і побачили дику орхідею.

Було визначено видову назву рослини. Це - билинець довгорогий, або билинець комарниковий. У визначнику було зазначено, що в степу і лісостепу ця рослина зустрічається дуже рідко. Найближчі, як показано на карті, є в Харківській області, де розташовані три її ареали.

На місці поширення билинця встановили пам'ятний знак із закликом до односельців про необхідність охорони рідкісної української орхідеї.

Нагадаємо, в Карпатах масово зацвіла червона рута. Цвітіння зазвичай починається на початку червня, а його пік припадає на середину місяця.

А в травні в Ужгороді зацвіло тюльпанове дерево. Воно має помаранчево-зелені квіти, які за своїм зовнішнім виглядом і розміром схожі на тюльпани.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер