images/stories/logosait_new.jpg

 

Державними виконавцями області упродовж року забезпечено стягнення понад 26. 3 млн. грн. на користь 8 323 дітей

gryvnyaНа  початок червня поточного року в територіальних органах державної виконавчої служби головного територіального  управління юстиції в області  перебуває на виконанні 8 286 виконавчих документів про стягнення аліментів.  З них  своєчасно сплачуються аліменти по 4 723 рішеннях суду, по 1 765 виконавчих документах стягнення проводиться із заробітних плат, пенсій, стипендій та інших доходів фізичних осіб.
По 3 563 рішеннях існує заборгованість, яка перевищує суму платежів за три  місяці. По 2 450 виконавчих документах сукупний розмір заборгованості перевищує суму платежів понад 6 місяців. По 1 674 виконавчих документах сукупний розмір заборгованості перевищує суму платежів понад за 1 рік.
З набуттям чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення аліментів» державними виконавцями  на 01.06.2018 винесено:
-    2393 постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України;
-    2409 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керувати транспортними засобами;
-    2411 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві користування зброєю, пристроями для відстрілу патронів;
-    2413 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання;
-    263 направлених до суду протоколів про вчинення боржником адміністративного правопорушення передбаченого ст.1831 КУпАП.
Мобільними групами цьогоріч здійснено перевірки виконавчих проваджень про стягнення аліментів, а також надано методичну та проведену роз’яснювальну роботу у Збаразькому, Гусятинському, Теребовлянському, Козівському, Тернопільському районних та у Тернопільському міському відділах ДВС.
Зокрема, у зв’язку із застосуванням до боржника заходів, передбачених ч. 9 ст. 71 Закону, після винесення постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України, про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керування транспортними засобами, про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві користування зброєю, про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання, боржниками сплачено майже 12 млн. 126 тис грн.
Упродовж останнього тижня за результатами роботи мобільних груп, державними виконавцями забезпечено стягнення   майже  2.2  млн. грн.
« На виконанні у Тернопільському  міcькому відділу ДВС  перебувало провадження  про стягнення аліментів з Володимира М. на користь двох дітей Ірини та Христини до досягнення ними повноліття. Вжитими заходами заборгованість з 1.08.2007 р. по 1.05. 2018 р. у сумі  понад 239 тис. грн. сплачена повністю. Виконавцями Бучацького міжрайонного відділу описано житловий будинок з надвірними будівлями та спорудами, ¼ частка квартири та земельна ділянка площею 0,60 га. , а Тернопільського міського відділу   описано  і накладено арешт  на автомобіль Volkswagen Caddy, який 11 травня переданий на реалізацію», зазначив заступник начальника головного територіального  управління юстиції в області Андрій Хічій.
Державними виконавцями застосовано до неплатників аліментів санкцій визначених ч.11 ст.71 Закону України «Про виконавче провадження» з часу набрання змін до законодавства складено 309 протоколів, з яких 263 направлено до суду, 59 протоколів розглянуто судом.
До Центру пробації надійшло 30 постанов суду про притягнення неплатників аліментів до адміністративної відповідальності у вигляді суспільно-корисних робіт. На даний час одна особа відбула адміністративне стягнення, щодо трьох осіб службою пробації внесено подання до суду про заміну суспільно корисних робіт на адміністративний арешт.
Служба пробації відповідно до вимог чинного законодавства звернулась до органів місцевого самоврядування та власників підприємств, установ, організацій про погодження переліку об’єктів на яких порушники виконуватимуть суспільно корисні роботи.
Державним виконавцям підлягало виконанню 210 виконавчих документи про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних з  трудовими правовідносинами на суму понад 3. 9  млн. грн.
Завершено 100 виконавчих документи на суму понад 1.7  млн. грн. Фактично виконано 70 виконавчих документи  всього стягнуто понад 1.2 млн.  грн.
«З лютого поточного року  державними виконавцями завершено у зв’язку з повним фактичним виконанням 55 виконавчих документи про стягнення заборгованості по заробітній платі на суму понад  971 тис.  грн. зокрема:
ДП «Поділляторф» 816 959 грн. на користь 36 працівників; ТзОВ «Агроцентр – Галичина» 154 774 грн. на користь 19 працівників», наголосив Андрій Хічій.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер