images/stories/logosait_new.jpg

 

Пентагон розробляє унікальне сховище пам'яті

Пентагон розробляє унікальне сховище пам яті
Фото: Reuters (архивное фото)
У Міноборони США працюють над революційним технологічним проектом

Мільйони терабайтів будуть записуватися в структуру, схожу на ДНК. Ця технологія дозволить у сотні разів знизити площі для розміщення центрів обробки даних.

У США розробляють унікальну технологію зберігання даних, засновану на записуванні інформації в структуру, що нагадує людську ДНК. Проектом займається дослідницьке агентство Intelligence Advanced Research Projects Activity на замовлення Міноборони США, повідомляє The Science.
На думку розробників, використання синтетичних молекул дозволить записувати і зберігати ексобайти (мільйон терабайт) даних.
Окрім того, розробляється й пристрій, що зчитує, а також операційна система, за допомогою якої військові користуватимуться записаною інформацією.
Така система, за словами вчених, дозволить у сотні разів знизити площі для розміщення центрів обробки даних і спростить життя людству, дозволяючи оперувати даними на мініатюрних пристроях.
Раніше в США створили суперкомп'ютер, удвічі сильніший за китайський. Продуктивність Summit становить до 200 петафлопс.
Нагадаємо, американські розробники з 2015 року працюють над проектом незмінно безперервного і постійно неоновлюваного протягом 100 років комп'ютера.
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер