images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільські депутати затвердили Концепцію ліцею№21 - спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Герети

На пленарному засіданні 25-ої сесії міської ради було прийнято Концепцію розвитку забезпечення Тернопільського ліцею №21 - спеціалізованої мистецької школи імені  Ігоря  Герети.

Відповідно до Концепції, учні цього закладу будуть здобувати:

  • початкову мистецьку освіту одночасно з початковою та базовою середньою освітою в обраному виді мистецтва;
  • профільну мистецьку освіту на основі початкової мистецької освіти одночасно з повною загальною середньою освітою.
  • профільну загальну середню освіту.

У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про освіту»  розроблено і затверджено Державний стандарт початкової освіти , а також типові освітні програми для 1-2 класів, за якими з 1 вересня 2018 року обов’язково мають навчатися всі першокласники.

Решта класів (2-11) навчатимуться за державними стандартами. Відповідно, учні мистецького профілю ліцею №21 - 5-9 класів навчатимуться за робочими начальними планами для спеціалізованих шкіл з навчанням українською мовою і поглибленим вивченням предметів музичного циклу та художнього циклу.

Нагадаємо, що 20 квітня на черговій сесії міської ради прийняли рішення про реорганізацію Тернопільської обласної експериментальної школи мистецтв імені Ігоря Герети шляхом об’єднання з ЗОШ №21.  У результаті реорганізації було створено єдиний заклад – Тернопільський ліцей №21 – спеціалізована мистецька школа імені Ігоря Герети Тернопільської міської ради.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер