images/stories/logosait_new.jpg

 

Фахівці експертної служби обмінюються досвідом з тернопільськими колегами

Науково-практичний семінар фахівців експертної служби МВС розпочався 20 червня у Тернополі на базі обласного науково-дослідного експертного-криміналістичного центру. Понад п’ятдесят спеціалістів у галузі криміналістичних експертиз з різних регіонів протягом трьох днів вдосконалюватимуть свої знання з проведення трасологічних експертиз.

Дослідження слідів має важливе криміналістичне значення, тому експерти мають володіти великим спектром знань у цій галузі. Вже в перший день в учасників заходу було багато тем для обговорення. У програмі семінару-наради прозвучали десятки доповідей і виступів експертів-криміналістів, які розглядали як проблемні питання, так і нові методи у роботі експертів з трасології.

Як розповів заступник директора ДНДЕКЦ МВС України Констянтин Ковальов,  семінар-нарада всеукраїнського масштабу проводиться у галузі трасології  вперше і є дуже необхідною для експертів.

- Сліди, які залишаються на місці події, як правило, мають трасологічне походження. Це великий спектр інформації, який допомагає розкрити злочин чи встановити детальні обставини, тому у експерта має бути широке коло знань, – розповів Костянтин Миколайович. – Цей захід допоможе їм набути більшого практичного досвіду,  відповідно збільшити ефективність у роботі.

Виступив перед учасниками семінар-наради і начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол. Він подякував керівництву наукового дослідного центру за тісну співпрацю.

- У нас багато спільних справ і починань, – зазначив начальник тернопільської поліції. – А дієва співпраця забезпечує  ефективність та своєчасне розкриття злочинів.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер