images/stories/logosait_new.jpg

 

За скільки тернополяни можуть зняти житло біля моря?

Щороку вітчизняні курорти, за інформацією готельєрів, відвідує більше 7 мільйонів туристів. Ми ж дізналися, які варіанти помешкань доступні для любителів пляжного відпочинку і скільки грошей доведеться витратити мешканцям Тернопілля, аби відпочити бодай тиждень, насолоджуючись звуками морського прибою.

Після окупації Криму традиційним морським напрямком українських відпочивальників є Одеська область. Тут розташовано чимало курортних містечок, на узбережжі – власне адміністративний центр, в якому пляжний відпочинок можна поєднати із культурним. Також можна знайти варіанти для відпустки у Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях.

Артур Лупашко, засновник готельної керівної компанії Ribas Hotels Group, розповідає, що популярними курортними напрямками протягом останніх чотирьох років залишаються Коблеве, Затока, Залізний порт, і звичайно, Одеса. До Одеської і Миколаївської областей приїжджає за рік більш ніж 7 млн туристів, до 2020 року очікується до 10 млн.

“Середня вартість проживання в курортному селищі становить приблизно 600-700 грн на добу за двомісний номер. Є готелі, де проживання коштує і 300 грн добу і є, де вартість номера доходить до 10 000 грн на добу. В Одесі цей показник коливається в середньому від 700 до 1500 грн на добу. Мінімальна вартість номера – 390 грн, максимальна – 35 000 грн за президентський номер в готелі світового бренду”, – розповідає він про ціни.

ТСН.ua вирішив підрахувати, у скільки може обійтися тиждень (6 ночей, 7 днів) для сім’ї з двох батьків та дитини на українських морських курортах.

Одеса
Зважаючи на клас помешкань, їхнє місцерозташування, у цьому місті можна знайти надзвичайно різні за ціною варіанти.

Наприклад, 9300 грн ви заплатите за номер в готелі за 15 хвилин пішки до одного з найпопулярніших міських пляжів Аркадія. У ньому буде двоспальне ліжко та диван для дитини, телевізор, кондиціонер, Wi-Fi у фойє і власна міні-кухня. Окремо доведеться заплатити за сніданок – 150 грн з особи.

Дешевше коштуватимуть апартаменти з новим ремонтом у багатоповерховому будинку – 6600 грн. Також із власною кухнею і загалом всім набором зручностей приватного помешкання. Однак до міського пляжу “Відрада” доведеться йти пішки півгодини.
Котедж з видом на море, двома кімнатами, кухнею і трьома санвузлами обійдеться у 24 000 грн. Сніданок у вигляді шведського столу входить до цієї ціни.

Більш дешеві квартири можна зайти за допомогою сервісу Airbnb. Двокімнатна квартира з новим ремонтом, кондиціонером і повним комплектом побутової техніки за 10 хвилин пішки від пляжу “Аркадія” коштуватиме до 4 тисяч гривень.

Якщо хочеться вже зовсім “дешево та сердито” та біля моря, є варіанти і за 2 тисячі гривень. Доведеться користуватися спільним санвузлом, жити у невеликих кімнатах на території стандартної радянської бази відпочинку.
Якщо шукатимете помешкання в Одеській області на літо, враховуйте, що маленькі міста чи селища пропонують менше варіантів і більшість з них на літо вже заброньовані, тому доведеться вибирати із найдорожчих варіантів, які лишилися.

6 ночей у Чорноморську ви зможете провести в тримісному помешканні біля пляжу за 6 тисяч гривень – із власною ванною, кухнею та телевізором.

“Розкішні апартаменти” за п’ять хвилин від пляжу з власною кухнею та ванною коштуватимуть 21 600.

У Сергіївці квартира з кондиціонером за 15 хвилин від моря обійдеться у близько 5 тисяч гривень. Готель із власним басейном можна зняти за 5500-8000 грн. Сніданок пропонують за 40 грн з особи.

У Затоці близько 6000 грн доведеться викласти за помешкання у гостьовому будинку біля самісінького пляжу. Однак будете користуватися спільним санвузлом. Наявність окремої ванної збільшує ціну до 8000-9000 грн.

Тримісний номер зі сніданком коштуватиме 15 600. На території готелю можна скористатися сауною і фітнес-центром.

Коблеве, Миколаївська область

Очікувано найбільш бюджетною відпустка вийде на базах відпочинку. Номер без власної ванни обійдеться у 4500-5000 грн. Шале із власним санвузлом та зоною барбекю коштуватиме 10 000 грн.

Сімейний люкс з англійським сніданком в готелі на пляжі коштуватиме 13 тисяч, доплатите ще півтори тисячі – номер буде з видом на море. Віллу можна зняти за 30 тисяч гривень.

За 10 000 грн можна знайти і варіант “все включено”. На територію готелю є басейн.

Залізний Порт, Херсонська область

Бюджетний відпочинок на цьому курорті можна організувати за 3600 грн. Щоправда житимете без власного санвузла. Майже 8000 грн коштуватиме помешкання з окремою ванною, телевізором та кондиціонером. За сніданок попросять ще 30 грн. За люкс у готелі з басейном доведеться викласти 13 тисяч гривень, ще 40 грн коштуватиме сніданок.

Загалом ціни на українських морських курортах не значно відрізняються. Завжди можна знайти варіанти і “на місці”, без попереднього бронювання. Це може вийти дешевше, однак якщо це приватні помешкання, маєте враховувати і ризики. Зазвичай вони здаються напівлегально.

Варіант із власною кухнею у номері чи квартирі дозволить зменшити витрати на харчування. Однак відвідування місцевих ресторанів (як в готелях, так і на набережних) звільнить час для власне відпочинку.

Готельєри ж радять планувати відпустку ще взимку. У лютому і на початку березня в курортних готелях діють минулорічні тарифи, також клієнту можуть надати знижку від 10 до 30% за раннє бронювання за повної оплати. Тим не менше, ціни на житло збільшуються з кожним роком на 10-15%, що пов’язано зі зростанням головних витратних статей – заробітніх плат, комунальних послуг та цін на продукти тощо.
Джерело: tsn.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер