images/stories/logosait_new.jpg

 

Австралія закупить безпілотники США на мільярди доларів

Австралія закупить безпілотники США на мільярди доларів
Малкольм Тернбулл (зліва) і глава Northrop Grumman Уес Буш з макетом MQ-4C Triton

Уряд Австралії має намір закупити у США шість великих розвідувальних дронів, які будуть використовуватися у спільних оборонних операціях в Азіатському регіоні.

Про це повідомляє Sydney Morning Herald у середу, 27 червня.
"Альянс Австралії і США - це наші найважливіші відносини у сфері оборони, які засновані на міцному співробітництві в оборонній промисловості і в розвитку оборонного потенціалу. Ця спільна програма поліпшить нашу здатність розвивати передові можливості і проводити спільні військові операції", - заявив прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл.

Йдеться про закупівлю великих безпілотних літальних апаратів MQ-4C Triton, призначених для морського патрулювання, на загальну суму близько 7 млрд австралійських доларів (понад 5 млрд доларів США). БПЛА використовуватимуться для патрулювання в Південно-Китайському морі.
Розвідувальний дрон Triton розроблений корпорацією Northrop Grumman для військово-морських сил. Він має довжину 14,5 м і обладнаний реактивним двигуном, який дозволяє йому підніматися на висоту до 20 км і перебувати в повітрі близько 30 годин. Комплект інфрачервоних сенсорів і потужний радар забезпечують високу точність збору інформації та велику зону покриття. За добу безпілотник може дослідити територію, яку можна порівняти з площею Швейцарії.
Нагадаємо, минулої осені в Україні випробували новий бойовий безпілотник Горлиця, який розробило держпідприємство Антонов. Дрон здатен працювати на висоті до п'яти кілометрів, дальність його польоту - понад 1000 км.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер