images/stories/logosait_new.jpg

 

США введуть ембарго на іранську нафту

США введуть ембарго на іранську нафту
США збираються ізолювати фінансові потоки Ірану

Влада США зажадає від усіх зарубіжних споживачів сирої нафти припинити імпорт цієї продукції з Ірану з 4 листопада нинішнього року для забезпечення економічного тиску на Тегеран.

Про це заявив під час телефонного брифінгу у Вашингтоні високопосадовий представник Держдепартаменту США, повідомляє Укрінформ у середу, 27 червня.

"Так, з 4 листопада", - зазначив представник зовнішньополітичного відомства у відповідь на запитання щодо дати, коли США планують застосувати обмеження.
"Ми збираємося ізолювати іранські фінансові потоки і маємо намір привернути увагу до тотальної згубної активності Ірану в регіоні", - додав дипломат.
Також США будуть готові ввести санкції після зазначеної дати проти міжнародних компаній, якщо вони фінансуватимуть іранський режим. З цією метою вже проводяться переговори із зарубіжними країнами, під час яких США роз'яснюють свою позицію.
Нагадаємо, 8 травня американський президент Дональд Трамп оголосив про вихід США з угоди щодо ядерної програми Ірану і анонсував відновлення санкцій проти Тегерана.
У відповідь на дії Вашингтона Іран зажадав гарантій збереження угоди від європейських учасників. А пізніше висунув сім вимог, у разі виконання яких він згоден виконувати умови ядерної угоди.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер