images/stories/logosait_new.jpg

 

Канадський фестиваль призупинили через гніздування рідкісного птаха

Канадський фестиваль призупинили через гніздування рідкісного птаха
Фото: Marc-Andre Cossette/CBC
Гніздо крикливого зуйка може зірвати найбільший музичний фестиваль Канади

Птах, через який Bluesfest опинився під загрозою - це крикливий зуйок. Він звив гніздо і охороняє в ньому чотири яйця.

Організатори канадського фестивалю Ottawa Bluesfest призупинили підготовку до проведення заходу, який мав розпочатися 5 липня 2018 року. Причиною став рідкісний птах, який звив собі гніздо на місці, де планувалося побудувати основну сцену, повідомляє CBC.

Гніздо звив крикливий зуйок, який ретельно охороняється урядом Канади - закон забороняє чіпати самих птахів або їхні яйця без спеціального дозволу. Організатори фестивалю тимчасово огородили гніздо спеціальною стрічкою і найняли охоронця, щоб він не допускав до птаха цікавих, а самі чекають рішення Міністерства навколишнього середовища.

Очікується, що чотири яйця, знайдені в гнізді, будуть перенесені на інше місце на території фестивалю або поміщені в інкубатор в центрі дикої природи.

"Повинен сказати, це одна з найскладніших проблем, з якою ми стикалися за останній час", - зазначив виконавчий директор фестивалю Марк Монахан.

За словами біолога Карлтонського університету Майкла Рунтця, якщо зрушити гніздо на кілька футів, самка може відмовитися від своїх яєць. Щоб з яєць крикливого зуйка вилупилися пташенята потрібно від 24 до 28 днів, незабаром після чого вони зможуть самостійно літати.

Нагадаємо, хедлайнерами цього року виступають Foo Fighters і Шон Мендес.

Раніше в США в одному з міст штату Луїзіна шершні зробили собі гніздо в сараїприватного домоволодіння. Згодом гніздо зросло до неймовірних розмірів, зайнявши більшу частину площі. Господарі викликали фахівця, щоб той знищив гніздо.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер