images/stories/logosait_new.jpg

 

Французи служитимуть у національній службі із 16 років

Французи служитимуть у національній службі із 16 років
Автор ідеї - Еммануель Макрон

Національна служба охоплює всіх громадян Франції, незалежно від статі. Її розділили на дві фази.

Уряд Франції розробив план національної служби для 16-річних громадян країни. Як повідомляє прес-служба Єлисейського палацу, план затвердили на засіданні уряду 27 червня.
Національна служба охоплює всіх громадян, незалежно від статі. Її розділять на дві фази. Перший етап - обов'язкове одномісячне навчання.
В уряді зазначили, що акцент робитимуть на громадянській культурі, що "дозволить молодим людям створювати нові відносини і розвивати свою роль у суспільстві". Зокрема, підлітки будуть працювати із благодійними організаціями та пройдуть традиційну підготовку з поліцією, пожежною службою або армією.
Другий етап - добровільний. Він може зайняти від трьох місяців до року. На цій фазі підлітків навчатимуть у сфері, "пов'язаній з обороною і безпекою". Також вони зможуть взяти участь у роботах із захисту навколишнього середовища або у сфері соціальної допомоги.
Уряд почав консультації, щоб розгорнути програму наступного року. Ідея висунута президентом Емманюелем Макроном у його президентській кампанії, метою якої є збільшення почуття громадянської відповідальності та національної єдності серед молоді Франції.
Раніше повідомлялося, популярність Макрона досягла нового мінімуму.
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер