images/stories/logosait_new.jpg

 

Через сильні дощі на Тернопільщині очікується підйом рівня води в річках

314781За даними Укргідрометцентру, на заході України очікується формування дощових паводків з підйомом рівнів води на водоймах через очікувані сильні та дуже сильні дощі. Про це повідомляє прес-служба ДСНС, передають Українські Новини.

“Протягом 29-30 червня у зв’язку з очікуваними сильними та дуже сильними дощами на річках басейнів Дністра, Сяну, Пруту і Серету (Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька області) можливо формування дощових паводків з підйомами рівнів води на 0,5-1,5 м, на окремих ділянках і в місцях звуження русел до 2,0-2,5 м, можливий вихід води на заплаву; інтенсивного місцевого схилового стоку; утворення локальних селевих потоків, які можуть мати небезпечні наслідки”, – сказано в повідомленні.

Завтра, 29 червня, на річці Прут ділянці Коломия – держкордон, через добігання паводкової хвилі очікується підйом рівня води на 1,3-1,8 над рівнем на 8:00 28 червня. Без негативних наслідків.

“29 червня на р. Прут – р. Чернівці очікується проходження максимального рівня паводку 193 -246 см над нулем поста. 28 червня на 8 годин рівень води на гідропості Чернівці становив 63 см над нулем поста без негативних наслідків”, – наголошується в повідомленні.

На Днiстрi на дiлянцi Галич-Залiщики на  1,0 – 2,0 м. При дуже сильних дощах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах загрозаутворення окремих селів, що може мати небезпечні наслідки .

Джерело: Українські Новини

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер