images/stories/logosait_new.jpg

 

Пенсіонерам, які працюють, автоматично перерахують пенсії

Пенсійний фонд спростив порядок перерахунку пенсії певним категоріям осіб. Йдеться про осіб, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати. Здійснюється такий перерахунок щорічно з 1 квітня (починаючи з 2018 року).

Про це повідомляє «Юрлига».

Відповідно до постанови правління Пенсійного фонду від 18 травня 2018 року № 10-1 перерахунок пенсії проводиться пенсіонеру, який:

після призначення пенсії продовжував працювати і в якого не менше 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі. Перерахунок проводиться із заробітної плати (доходу), з якої призначено або попередньо перераховано пенсію, або із зарплати за певні періоди страхового стажу за даними реєстру застрахованих осіб із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу), який враховувався під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії;
продовжував працювати і у якого менше 24 місяців страхового стажу. У такому випадку перерахунок здійснюється не раніше ніж через два роки з дня звернення за таким призначенням (попереднім перерахунком) пенсії.

Пенсіонери можуть подати заяву про перерахунок пенсії на інших умовах обчислення страхового стажу до 11 жовтня 2019 року.

Автоматичний перерахунок не проводиться медпрацівникам, педагогам, льотчикам і т. д., які не досягли пенсійного віку і оформили пенсію за вислугою років.

Джерело: ЗІК

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер