images/stories/logosait_new.jpg

 

Україна через брак коштів не посилатиме учасника на дитяче "Євробачення"

Україна цього року не братиме участь у міжнародному дитячому пісенному конкурсі "Євробачення", який відбудеться в листопаді в Білорусі. Національна суспільна телерадіокомпанія України пояснила це критичним недофінансуванням.

Про це повідомляє UA: Суспільне.

"Участь у Дитячому Євробаченні передбачає значні витрати телерадіокомпанії на проведення відбіркового етапу, а також обов’язковий внесок до Європейської мовної спілки – організатора конкурсу – за участь у змаганні", – зазначає компанія.

України на дитячому "Євробаченні" цього року вперше не буде

"Цьогоріч НСТУ вперше не має фінансової можливості здійснити витрати на виробництво відбіркових турів, сплатити внесок та здійснити всі обов’язкові виплати", – додає вона.

Зазначається, що у розподілі видатків державного бюджету України на 2018 рік для НСТУ передбачено лише 776 мільйонів гривень, що не покриває поточних операційних витрат компанії до кінця 2018-го року. Дефіцит бюджету "Суспільного" у цьому році становить 759 мільйонів гривень.

Підкреслюється, що Україна брала участь у змаганнях з 2006-го року і вперше за історію конкурсу змушена відмовитись від участі.

Нагадаємо, торік учасниця від України Анастасія Багінська на дитячому "Євробаченні" посіла 7-ме місце. Перемогу здобула 14-річна росіянка.

Фото UA: Суспільне

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер