images/stories/logosait_new.jpg

 

Йохансон через шквал критики відмовилася від ролі трансгендера у фільмі

Актриса Скарлетт Йохансон оголосила, що відмовляється від ролі в картині "Rub & Tug", у якій мала би зіграти Джин Мері Гілл, народжену жінкою, але котра ідентифікувала себе як чоловіка, Данте "Текса" Гілла.

Причиною рішення Скарлетт стала негативна реакція публіки, зокрема представників ЛГБТ. На їхню думку, було би неправильним, якби трансгендера грала гетеросексуальна жінка в той час, коли чимало акторів-трансгендерів не мають пропозицій.

Про це пише The Hollywood Reporter.

Спочатку Йохансон відповіла критикам, що, в такому разі, варто засуджувати й Джеффрі Тембора, Джареда Лето і Фелісіті Хаффман, адже всі ці артисти, будучи гетеросексуалами, грали персонажів-трансгендерів. Одначе згодом таки вирішила поступитися.

Йохансон відмовилася від ролі через негативну реакцію публіки

У своїй офіційній заяві Скарлетт визнала, що вибір творцями фільму саме її на роль Данте, "підняв серйозні етичні питання", і тому вона "із усією повагою відкликає свою участь у цьому проекті".

"Наше культурне розуміння людей людей-трансгендерів продовжує прогресувати, і я багато чого дізналася від цієї спільноти, відколи зробила свою першу заяву з приводу кастингу, та усвідомила, що вона була нетактовною", - сказала Йохансон.

Актриса підкреслила, що відчуває любов і захоплення по відношенню до транс-спільноти та вдячна за те, що розмова про інклюзивність у Голлівуді триває.

Вчинок Скарлетт оцінили в організації GLAAD, чия президент Сара Кейт Елліс зазначила, такі прецеденти ведуть до позитивних змін образу трансгендера в Голлівуді. На її думку, Голлівуд дуже змінив сприйняття американцями геїв та лесбійок, а телебачення вже почало робити те саме для трансгендерів, дедалі частіше вводячи в популярні проекти таких персонажів. На думку Елліс, кіноіндустрія тепер має реальну нагоду вчинити так само.

Кому тепер дістанеться роль Гілла, поки не повідомляється. Як зазначає видання, це була реальна людина - у 1970-80-тих роках Гілл створив мережу масажних салонів-борделів у Піттсбурзі.

Нагадаємо, однією з найвідоміших актрис-трансендерів нині є Лаверн Кокс. Вона грає жінку-транссексуала Софію в серіалі "Помаранчевий - хіт сезону". А для зйомки епізодів, де вона згадує своє минуле, коли ще була чоловіком, запрошували брата-близнюка Лаверн.

Фото з Instagram

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер