images/stories/logosait_new.jpg

 

Жителям Тернопільщини пропонують великий вибір сезонних вакансій

Одним із дієвих напрямів активної політики зайнятості населення є організація громадських та інших робіт тимчасового характеру, який реалізовується у співпраці з місцевими органами влади і роботодавцями Тернопільською обласною службою зайнятості.

Щороку між службою зайнятості Тернопільщини та органами місцевого самоврядування, роботодавцями укладається більше 300 договорів на організацію понад 30 видів громадських робіт. Лише за 6 місяців цього року укладено 137 таких договорів.

Оскільки Тернопільщина є аграрною областю, більшість підприємств, розміщених у сільській місцевості, займаються обробітком посівних площ, вирощуванням сільськогосподарських культур, садівництвом, городництвом, відтак найбільша потреба у тимчасових працівниках припадає саме на весняно-осінній сезон.

Прикладом є співпраця Бучацького районного центру зайнятості з ТзОВ «Бучачагрохлібпром», який виробляє та реалізовує сільгосп- та молокопродукцію. Упродовж 2017-2018 років було створено 456 тимчасових робочих місць для виконання сільськогосподарських робіт на території Бучацького району, 440 з яких укомплектовані за сприяння Бучацького РЦЗ. На посівний сезон та час догляду за посівами, збору урожаю підприємство мало потребу в овочівниках, підсобних працівниках, слюсарях-ремонтниках с/г техніки тощо.

Також ефективна співпраця була налагоджена між Бережанським райцентром зайнятості та приватним підприємством «Агроспецгосп» - консервним заводом, де переробляють овочеву та плодово-ягідну сировину, вирощену на полях фірми. У 2017-му та за 6 місяців 2018 року до тимчасових робіт на заводі було залучено майже 360 безробітних.

Завдяки такій співпраці роботодавці можуть оперативно залучати нові кадри, оцінювати їхні професійні здібності та якості для подальшого постійного працевлаштування. Для учасників громадських робіт – це джерело доходу під  час пошуку роботи та отримання соціальних гарантій.


oda.te.gov.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер