images/stories/logosait_new.jpg

 

Скільки коштує стати професіоналом у тернопільських вишах

vstup_koledzh_001Вступну кампанію тернопільські випускники розпочали 12 липня. Триватиме подача документів до 26 липня. Кожен університет отримав різну кількість державного замовлення залежно від факультетів. Тим, кому не пощастить потрапити у число щасливчиків-державників, доведеться платити – від 25 до 155 тисяч гривень за навчання у тернопільських університетах, – пише Терен.

Інформація про вартість навчання опублікована на офіційних сайтах університетів, а також цю інформацію можна отримати у приймальних комісіях.

На сайті Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка подано детальні списки у розділі «Вартість навчання». Найдорожче тут буде здобути професію перекладача чи англійського філолога. Ціни – за 4 роки бакалаврату – 91 413 грн  для факультету перекладу, 83 304 грн  – для англійської філології.  Найдешевші факультети – хімії, біології, фізкультури – у межах 70 тис. грн.

Вартість навчання в ТНЕУ коливається від 1100 до 1980 грн в місяць. Тож роки бакалаврату коштують від 50 600 (факультет комп’ютерних технологій) до 91 080 грн (юридичний факультет, право).

У Тернопільському державному медичному університеті імені І. Я. Горбачевського ціни сягають і понад 150  тис. грн. Це медичний факультет, за 6 років навчання на якому слід заплатити 155 400 грн. Стоматологи та фармацевти вчаться 5 років і платять 140 тис. грн і 96 тис. грн відповідно. Вивчитись на медсестру коштує 71 200 грн, а на парамедика – 50 400 грн. Детальна інформація із цінами за навчання розміщена на сайті університету у розділі «Інформаційний Центр Абітурієнта».
Суми подані за рік навчання. Якщо з університетом підписують контракт, то для студентів ця ціна залишається щороку однаковою до моменту закінчення університету, незважаючи на коливання курсу гривні, повідомили у прес-службі ТДМУ.

Найдоступніше навчання у Тернополі пропонують у ТНТУ імені І. Пулюя. Там верхня межа за бакалаврат сягає 60 тис. грн. Це факультет інформаційних технологій, архітектури і будівництва та факультет транспорту. За 45 480 грн можна закінчити механічну інженерію, електричну інженерію, харчові технології, телекомунікації та радіотехніку.

Нагадаємо, заяви на вступ абітурієнти подають через електронні кабінети.

Джерело: Терен

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер