images/stories/logosait_new.jpg

 

Операція “Мігрант” стартує на Тернопільщині

mihrazЗагальнодержавні профілактичні заходи під умовною назвою “Мігрант” розпочинаються на Тернопільщині. З 26 липня по 31 серпня підрозділи Національної поліції спільно з Державною міграційною й прикордонною службою за участю СБУ та Мінсоцполітики перевірятимуть законність перебування на території краю іноземних громадян.

Їх мета – запобігання порушенням законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, посилення заходів протидії нелегальній міграції, запобігання вчинення правопорушень іноземцями.

За словами Олександра Буняка, начальника відділу боротьби із злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми ГУНП в Тернопільській області, профілактичні заходи проходитимуть у два етапи – підготовчий – з 26 по 31 липня, та практичний – з 1 по 31 серпня.

- Не всі іноземці, які проживають, навчаються та ведуть бізнес на території Тернопільської області, дотримуються законів. Тому оперативники робитимуть усе можливе, аби ці порушення мінімізувати.

Під час профілактичних заходів перевірятимуться місця значного скупчення іноземних громадян, а саме: продуктові та речові ринки, гуртожитки, готелі, залізничний вокзал, автостанції тощо. Увага звертатиметься на автомобілі з іноземною реєстрацією та осіб, які ними керують.

Посилиться контроль за особами, які здійснюють незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією України автотранспортом.

Усі порушники міграційного законодавства будуть притягнуті до відповідальності, а при необхідності – видворені за межі України.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер