images/stories/logosait_new.jpg

 

Нафта у тернопільському ставі: винуватця досі не знайшли

Нагадаємо, місяць тому на тернопільському ставі з’явилася нафтова пляма. Проте джерело її походження дотепер невідоме. В екологів та працівників ЖКГ – тільки версії щодо ймовірного забруднення ставу. Наслідки якого очевидні – масова загибель риби.

В обласній державній екологічній інспекції підраховують збитки внаслідок викидів нафтопродуктів до Тернопільського ставу. «За розлив півкілограма нафтопродуктів передбачений штраф 11 гривень. Саме така сума розрахована на підставі методики. Якщо б у Тернопільський став було вилито тонну нафтопродуктів, то збитки становили б 28 тисяч гривень. Внаслідок зливу водоймі не завдано значних збитків, проте водним ресурсам завдано збитки і там сума зовсім інша, там сума – 519 тисяч гривень за 424 екземпляри загиблих рибин», – каже начальник державної екологічної інспекції в Тернопільській області Едуард Ференц. Екологи дотепер не впевнені, що риба загинула саме від нафтової плями. Відтак вони продовжують досліджувати джерела забруднення водойми. Над цим працює спеціальна комісія, на чолі з керівником управління ЖКГ, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Олегом Соколовським.

«Думаємо, що причиною так званої нафтової плями може бути збір дизельного пального, яка дає поверхневі скиди, які далі переходять у дощовий колектор. Поки що ми намагаємося локалізувати це забруднення. Але чіткого джерела забруднення ми поки що не знайшли», – додає Олег Соколовський.

Нафтова пляма на тернопільському ставі більшає саме після сильних дощів, – кажуть екологи. Відтак ймовірно, що нафтопродукти потрапляють разом і стічними водами.

Софія Романська


zz.te.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер