images/stories/logosait_new.jpg

 

Проведено обстеження тернопільського ставу на факт забруднення нафтопродуктами

Нещодавно у Тернополі поблизу пляжу «Циганка» перехожими було виявлено велику кількість нафтопродуктів у акваторії Тернопільського ставу. Жителі прилеглих будинків зазначали, що стійкий запах соляри відчували тут регулярно.

У зв’язку з цим Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області із фахівцями управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР було проведено перевірку наведених фактів і встановлено забруднення ставу в районі пляжу «Циганка» на площі 1000 м. кв. відходами нафтопродуктів.

Збитки, завдані навколишньому природньому середовищу, за даними Держекоінспеції, внаслідок цього забруднення становлять всього 11 грн.!

Під час обстеження комісією території на підприємстві, чиї стоки ймовірно можуть бути виведені у став, та оглянувши усі колодязі, каналізаційно-насосні станції та очисні споруди, фахівці помітили ймовірність, що забруднення йде саме від ремдепо “Укрзалізниця”.

«Під час візуального обстеження колодязів дощеприймальної системи каналізації ми виявили залишки нафтопродуктів на території гаражного кооперативу, наступні колодязі знаходяться на території ВП “Рівненсько-Тернопільське територіальне управління” філії будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель та споруд ПАТ “Укрзалізниця” Тернопільська дільниця водопостачання і водовідведення, - повідомляє заступник міського голови Владислав Стемковський. - Після них наступний колодязь знаходиться вже на вулиці Бродівській біля «рибної бази». Цей люк також був відкритий і досліджений нами, але там вже не було виявлено ні запаху, ні слідів нафтопродуктів. Отже, джерело забруднення нафтопродуктами знаходиться між вулицею Бродівська, де колодязі чисті, та вулицею Новий світ, де вже спостерігаємо забруднення. Отже, є великий відсоток ймовірності, що джерело забруднення знаходиться саме на території даного ремдепо «Укрзалізниці»».

Працівники ЖКГ міської ради закликають тернополян не бути байдужими та при виявленні подібних правопорушень не лише фіксувати їх, але й, не зволікаючи, звертатися із відповідними заявами.

rada.te.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер