images/stories/logosait_new.jpg

 

Степан Барна відзначив Катерину Симко, яка здала на відмінно ЗНО

wwКатерина Симко із села Біла Тернопільського району є однією із чотирьох випускників шкіл в області, які задали зовнішнє незалежне оцінювання на максимальних 200 балів. Сьогодні, 6 серпня, голова ОДА Степан Барна привітав її із значними успіхами та вручив іменний годинник.

Катерина закінчила Тернопільську спеціалізовану школу І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням іноземних мов. За результатами ЗНО дівчина отримала 200 балів з української мови та літератури. Також значні успіхи вона продемонструвала й по інших предметах: математика – 188 балів, хімія – 193 бали та біологія – 196 балів.

Предмети на зовнішнє незалежне оцінювання Катерина вибрала цілеспрямовано, адже мріє бути лікарем. І перший крок вже зроблено – відтепер вона – студентка Тернопільського медичного університету ім. І. Я. Горбачевського. Навчатиметься Катя на факультеті “Лікувальна справа”.

Степан Барна подякував Катерині за активне бажання проявити себе у навчанні, за успішність і зразковість.

“200 балів з української мови та літератури – це відмінний результат. Приємно також, що ви продемонстрували добрі успіхи й з інших предметів. Нам потрібні молоді, активні та розумні люди. Адже за вами майбутнє нашої країни”, – звернувся до Катерини голова ОДА.

Він також відзначив, що в області стимулюють та підтримують дітей, які добре навчаються. А тому всі, хто отримав відмінні результати на ЗНО, за рішенням сесії обласної ради, отримали одноразові премії у розмірі 2 тис. грн. Також випускники-відмінники, які вступили до тернопільських вишів, отримуватимуть щомісячно до стипендії по тисячі гривень.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер