images/stories/logosait_new.jpg

 

У Польщі виявили понад 200 незаконних робочих з України

У Польщі виявили понад 200 незаконних робочих з України
Агентство незаконно працевлаштувало сотні українців

Масове порушення виявили після перевірки одного з агентств із працевлаштування. З робітниками провели роз'яснювальні роботи, а роботодавцю виписали великий штраф.

Більш як 230 іноземців, переважно громадяни України, незаконно працювали в Нижньосілезькому воєводстві (південно-західний регіон Польщі - ред.). Про це стало відомо після здійсненої польськими прикордонниками перевірки в одному з Нижньосілезькому агентстві з тимчасового працевлаштування, повідомляє у вівторок, 7 серпня, Польське радіо.

Відзначається, що внаслідок перевірки було встановлено, що 233 іноземці працювали в Польщі без необхідних дозволів і цивільно-правових договорів. Це передусім громадяни України, а також шість громадян Грузії і один громадянин Росії.

У зв'язку з порушенням законодавства стосовно іноземців відкрили роз'яснювальне провадження. Водночас роботодавцю загрожує штраф розміром до 30 000 злотих.

Нагадаємо, за три місяці українці перевели з Польщі $ 800 млн. Порівняно з першим кварталом минулого року сума переказів зросла на півмільярда злотих.

Раніше в НБУ заявили, що масштаби трудової міграції в Україні досягли загрозливого рівня для майбутнього української економіки.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер