images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі продовжують будівництво центру з водних видів спорту «Водна арена»

Очільник Тернополя Сергій Надал побував на місці, де наразі триває будівництво гідротехнічних споруд масштабного Центру веслування та водних видів спорту «Водна арена в м. Тернопіль».

«Тернопільська база веслування, яка колись розміщувалася тут, була однією із найсильніших в Україні, де періодично тренувалася наша Олімпійська збірна, та, з часом, це місце почало поступово занепадати та знищуватися. Проте цей канал досі має важливе значення для Тернополя, адже він є ідеальним місцем для проведення всеукраїнських та міжнародних змагань з усіх водних видів спорту, - наголошує Сергій Надал. – У місті зараз функціонує прекрасна веслувальна школа з чудовими тренерами, проте у нас є можливість розширити цю базу та звести унікальний повноцінний центр з водних видів спорту, якого досі в Україні не було.

Нагадаємо, спорудження Водної арени у Тернополі буде здійснено двома етапами. Раніше міським головою та Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом тут була закладена капсула під будівництво, а зараз на цьому місці уже зведена підпірна стінка з габіонів. Далі тут заплановано облаштування стартових та фінішніх вишок, трибун, ремонт технічних приміщень та будівництво нової дороги. Роботи першої черги будівництва планується реалізовувати до кінця року.

На другому етапі, який розпочнеться у 2019 році, будуть споруджені додаткові інфраструктурні елементи, зокрема ігровий зал з трибунами, спортивні майданчики, тенісні корти та інші спортивні атракції.

Сергій Надал додає, що вартість першої черги будівництва Центру веслування та водних видів спорту складає 17 млн. грн., 7 млн. грн. з яких фінансується за кошти бюджету Тернополя, а інші кошти - з Державного фонду регіонального розвитку.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер