images/stories/logosait_new.jpg

 

Екіпаж російського судна побоюється силового захоплення в порту Херсона

Команда корабля Механік Погодін не може отримати дозвіл залишити херсонський порт. Вивантаження дизельного палива з судна заборонено.

 

Екіпаж російського танкера Механік Погодін, заблокованого в порту Херсона, побоюється силового захоплення. Про це йдеться в заяві компанії В.Ф.Танкер, що є оператором судна, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Екіпаж судна Механік Погодін побоюється силового захоплення. Ось уже п'ять днів екіпаж судна і вантаж залишаються заблокованими в порту Херсон. Капітан судна не може отримати дозвіл залишити порт, вивантаження дизельного палива заборонено, а портова влада не може надати перелік претензій до судна або судновласника" , - зазначено в повідомленні.

Також наголошується, що капітан танкера регулярно отримує інформацію від адміністрації (капітана порту) про українські відомства, які нібито мають претензії до судна: в день прибуття - припис від Служби безпеки України, через три дні - претензії митної служби, 14 серпня - рішення прикордонної служби України.

При цьому, як сказано в заяві, ні від митниці, ні від прикордонників не були надані відповіді на запити капітана судна і судновласника про перелік порушень.

Раніше повідомлялося, що в п'ятницю, 10 серпня, російське судно Механік Погодін, яке знаходиться під санкціями РНБО, зайшло в Херсонський торговий порт.

Росія заявила про блокування свого судна в Херсоні


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер