images/stories/logosait_new.jpg

 

Укроборонпром захистили від російських кредиторів

Укроборонпром захистили від російських кредиторів
Фото: facebook.com/ukroboronprom
Підприємствам Укроборонпрому дозволили не віддавати борги російським кредиторам

Глава держави підписав закон, яким забороняється примусове стягнення заборгованості з підприємств Укроборонпрому на користь юридичних осіб, зареєстрованих на території РФ.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про захист діяльності підприємств Укроборонпрому. Про це в суботу, 18 серпня, повідомляє прес-служба глави держави.
Зокрема, йдеться про підприємства, які заборгували перед "державою-агресором і/або державою-окупантом". Новий закон покликаний забезпечити їх стабільний розвиток.
Відзначається, що закон пропонує механізми захисту підприємств оборонно-промислового комплексу, внесених до переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, від негативних наслідків впливу юридичних осіб, зареєстрованих на території РФ або юридичних осіб з російськими інвестиціями.
Законом вводиться заборона на примусове виконання рішень, у тому числі, на визнання і виконання рішень іноземних судів, про стягнення заборгованості за зобов'язаннями, де кредитором є юридична особа РФ або іноземне підприємство Росії, а боржником - підприємство Укроборонпрому.
Документ також передбачає призупинення вже відкритих і заборону відкриття нових виконавчих проваджень та заходів примусового виконання рішень про стягнення заборгованості з підприємства Укроборонпрому на користь РФ.
Крім того, законом вводиться заборона на здійснення провадження у справі про банкрутство підприємств оборонно-промислового комплексу за заявами російської сторони.
"Зазначені обмеження поширюються, в тому числі, на зобов'язання, в яких була проведена заміна сторони (кредитора, заявника) або поступку права вимоги, в результаті якої таке право перейшло до третіх осіб, проте, в першу чергу, такий борг виник саме стосовно юридичної особи держави -агресора і/або держави-окупанта або юридичної особи з іноземними інвестиціями або іноземного підприємства держави-агресора і/або держави-окупанта", - наголошується в повідомленні.
Раніше повідомлялося, що Миколаївський суднобудівний завод відновлює роботу. На підприємстві погасили заборгованість із зарплати і суттєво скоротять персонал.
Нагадаємо, Україна впала в рейтингу виробників зброї. Державний концерн Укроборонпром за результатами минулого року опустився в рейтингу світових виробників зброї з 62 на 72 місце.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер