images/stories/logosait_new.jpg

 

Китай заперечує підготовку до ударів по США

Китай заперечує підготовку до ударів по США
У Китаї заявили, що ведуть оборонну політику

В країні заявили, що дотримуються шляху мирного розвитку і проводять оборонну політику національної оборони.

У Міністерстві закордонних справ Китаю засудили доповідь Пентагону, в якій йдеться про підготовку країни до ударів по США, назвавши її "безвідповідальною". Про це в суботу, 18 серпня, повідомляє Новое время з посиланням на прес-службу МЗС Китаю.
У Китаї підкреслили, що йдеться про захист територіального суверенітету та інтересів безпеки.
"Китай дотримується шляху мирного розвитку і проводить оборонну політику національної оборони. Він завжди був будівельником миру в усьому світі, що сприяє глобальному розвитку та захисником міжнародного порядку", - йдеться в повідомленні.
За твердженням МЗС, просування Китаю в галузі національної оборони, спрямоване на захист незалежності, суверенітету і територіальної цілісності, є законним правом суверенної держави, повністю виправдано і обгрунтовано.
"Ми закликаємо США відмовитися від мислення "холодної війни" і застарілої концепції гри з нульовою сумою, об'єктивно і раціонально розглядати стратегічні наміри Китаю і будівництво національної оборони, перестати давати безвідповідальні заяви з року в рік і підтримувати китайсько-американські відносини і двох озброєних сил" , - наголошується в заяві.
Також у повідомленні додали, що відносини двох країн наразі стабільні.
Раніше Пентагон опублікував доповідь, де стверджується, що Китай активно займається розробкою своїх дальніх бомбардувальників і готує пілотів до місій, мета яких - США.
Нагадаємо, 6 липня США і Китай обмінялися митами. Вашингтон ввів 25% збори для 818 найменувань китайської продукції. Пекін у відповідь прийняв аналогічні мита на 659 груп товарів зі США.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер