images/stories/logosait_new.jpg

 

Іноземні представники та тернопільські поліцейські обговорили проблеми наркоманії

petr«Наркотики наркомафія та суспільство»: саме під таким гаслом в Головному управлінні Нацполіції краю відбувся круглий стіл за участі іноземних представників та поліцейських.  Учасники зібрання обговорили проблеми негативного впливу наркомафії на суспільство, розповсюдження наркотичних засобів та шляхи подолання злочинів у сфері незаконного обігу наркосировини.

Під час заходу чеські гості та тернопільські поліцейські обмінювалися власним досвідом  щодо подолання наркотичних злочинів та ділилися інформацією подолання цієї проблеми в інших країнах.

Керівник чеського спецпроекту «Команда для України» Петр Пойман, який уже декілька років працює над реформуванням українських поліцейських структур та експерт Університету Саламанки Кримінологічної Асоціації Чехії Естер Дорта на прикладі мексиканських наркокартелів розповіли наскільки серйозною загрозою є наркозлочинність.

- В Мексиці ця проблема існує вже понад 70 років,  -  зазначив Петр Пойман. – Саме ця країна реальний приклад, до чого може призвести проблема наркотиків, якщо з нею не боротися.

У свою чергу начальник відділу протидії наркозлочинності ГУНП в Тернопільській області Михайло Димида ознайомив гостей з роботою поліцейських щодо протидії наркозлочинності в області та розповів про нові способи збуту наркотичних засобів, з якими довелося стикнутися тернопільській поліції.

- Популярним у нас став так званий безконтактний збут синтетичних наркоречовин, через  повідомлення в соціальній мережі. Минулого року ми затримали злочинну групу, яка розповсюджувала у такий спосіб різні наркотичні засоби серед мешканців області, – розповів керівник.

Обговорили учасники і проблеми підліткової наркоманії. Тернопільські поліцейські зазначили, що проблему поширення наркотиків не можна вирішити лише караючи тих, хто їх продає чи виготовляє.  Саме тому правоохоронці систематично проводять у навчальних закладах профілактичні бесіди та намагаються донести до підлітків, наскільки небезпечним є вживання наркотичних речовин і як вони  можуть зруйнувати молоде життя.

Обидві сторони круглого столу підсумували, що саме комплексний підхід із запобігання наркоманії та боротьба з наркоторговцями дозволять ефективніше боротися з цією масштабною проблемою.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер