images/stories/logosait_new.jpg

 

В Україні заборонили пускати в школи і садки дітей без щеплень

В Україні заборонили пускати в школи і садки дітей без щеплень
Фото: Корреспондент.net
Нещеплених дітей вирішили не пускати на заняття в школи і дитсадки

Відповідний документ був розісланий головам обласних та Київської міськдержадміністрації.

Міністерство освіти і науки спільно з Міністерством охорони здоров'я видало указ, яким забороняється пускати на заняття в школи і дитячі садки нещеплених дітей.

Відповідний документ від 6 вересня з підписами Уляни Супрун і Лілії Гриневич був розісланий головам обласних та Київської міської державної адміністрації.

У МОЗ нагадали, що зараз в Україні спостерігається спалах кору, і від початку року зафіксовано майже 30 тисяч випадків захворювання, з яких 13 закінчилися летально.

"Захворюваність на кір, краснуху, епідемічний паротит, кашлюк, дифтерію набуває загрозливого характеру, про що свідчить чергування періодів підйому і спаду захворюваності", - йдеться в повідомленні.

У документі згадується і про "напружену епідемічну ситуацію" з інфекційними хворобами, яка спостерігається в Україні протягом останніх 5 років.

"Зважаючи на те, що ризик масового поширення зазначених інфекцій особливо збільшується з початком навчального року, просимо вжити заходів щодо забезпечення рекомендованого Всесвітньою організацією охорони здоров'я обсягу охоплення профілактичними щепленнями або недопущення нещеплених (за відсутності протипоказань) дітей до закладів освіти", - йдеться в документі.

У відомствах нагадують, що ця вимога передбачена статтею 15 Закону України Про захист населення від інфекційних хвороб.

"Згідно з цією статтею, дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється", - констатують в МОЗ і Міносвіти.

Раніше повідомлялося, що в Україні фіксуються випадки вродженого кору у новонароджених дітей.

Нагадаємо, взимку в низці міст України вже приймалися рішення про недопуск нещеплених від кору дітей до занять в школах і в дитсадках.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер