images/stories/logosait_new.jpg

 

Південна Корея і КНДР відкрили офіс зв'язку в місті Кесон

Південна Корея і КНДР відкрили офіс зв язку в місті Кесон
Фото: mtholyoke.edu
Північна і Південна Кореї продовжують робити кроки назустріч одна одній

В офісі працюватимуть приблизно по 20 чиновників від кожної країни, які зможуть підтримувати зв'язок на постійній основі.

Урочиста церемонія відкриття пункту зв'язку між Південною Кореєю і КНДР в прикордонному місті Кесон відбулася в п'ятницю, 14 вересня. Про це повідомляє агентство Yonhap.
У заході взяли участь близько 100 осіб з двох країн. Південнокорейську делегацію очолював міністр об'єднання Чо Мьон Гьо, а КНДР - голова Комітету з мирного об'єднання батьківщини Лі Сон Гвон.
Зазначається, що в офісі працюватимуть приблизно по 20 чиновників від кожної країни, які зможуть підтримувати зв'язок на постійній основі.
Початок функціонування подібного пункту, на думку експертів, є першим кроком до відкриття посольств двох Корей в Сеулі і Пхеньяні відповідно.
Раніше КНДР і Південна Корея погодили дату третього саміту. Президент Південної Кореї Мун Чже Ін вирушить з триденним візитом до Пхеньяна, де зустрінеться з лідером КНДР Кім Чен Ином. Саміт пройде з 18 по 20 вересня.
Також стало відомо, що Південна Корея має намір запропонувати КНДР подати спільну заявку на проведення Олімпійських ігор 2032 року. Спільне проведення ігор може спиратися на успіх зимової Олімпіади в Пхенчхані.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер