images/stories/logosait_new.jpg

 

Facebook почав перевіряти фото і відео на справжність

Facebook почав перевіряти фото і відео на справжність
Фото: Getty Images
Facebook розширює функцію перевірки фотографій і відео для всіх своїх 27 партнерів в 17 країнах

Створена самонавчальна модель, яка використовує різні сигнали залученості для виявлення потенційно помилкового контенту.

Найбільша соціальна мережа в світі Facebook почала перевіряти фотографії та відео на достовірність. Про це в корпоративному блозі в четвер, 13 вересня, повідомиламенеджер компанії з продуктів Антонія Вудфорд.

За її словами, вже сьогодні компанія розширює перевірку фактів для фотографій і відео для всіх своїх 27 партнерів в 17 країнах по всьому світу.

"Це допоможе нам швидше виявити і вжити заходів проти більшої кількості дезінформації", - зазначила Вудфорд.

Зазначається, що створена самонавчальна модель, яка використовує різні сигнали залученості для виявлення потенційно помилкового контенту. Наприклад, зворотний зв'язок від користувачів соцмережі. Такі фото і відеоматеріали будуть передаватися експертам для перевірки фактів дійсності.

Спочатку подібна практика діяла лише щодо текстових публікацій. Компанія "активно працює над новими технологіями", щоб "розібратися з іншими формами дезінформації", наголосила Вудфорд.

Раніше представники Twitter і Facebook в Сенаті США визнали, що не були готові до протидії спробам Росії втрутитися в президентські вибори 2016 року. Соціальним мережам знадобилося надто багато часу, щоб почати боротьбу з політичною маніпуляцією і поширенням пропаганди.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер