images/stories/logosait_new.jpg

 

Служба зайнятості сприяє мешканцям Тернопілля у відкритті та веденні підприємницької діяльності

Безробітним, які мають намір започаткувати власну справу, пропонується участь у різних семінарах, тренінгах, клубах з питань започаткування підприємницької діяльності, організовується навчання за напрямком «Підприємець-початківець», у тому числі в режимі он-лайн.

 

Тим, хто вирішив зайнятися бізнесом, одноразово виплачується допомога по безробіттю для його організації. Її розмір вираховується індивідуально. Таку виплату можуть отримати безробітні, яким виповнилося 18 років, у випадку, якщо вони не можуть бути працевлаштовані за сприяння служби зайнятості протягом 1 місяця у зв'язку з відсутністю для них на ринку праці підходящої роботи.

 

Так, з початку 2018 року 26 безробітним одноразово виплачено допомогу по безробіттю на загальну суму понад 433 тис. грн. Також служба зайнятості, за їхнім бажанням, може організувати навчання за професіями, за якими можуть започаткувати власну справу, наприклад, кравець, перукар, візажист, манікюрник, кондитер, коваль та ін.

 

Для приватних підприємців, які потребують додаткових роз’яснень з питань юридичної чи банківської сфери, податкового, трудового законодавства служба зайнятості організовує надання консультацій компетентними представниками відповідних установ.

 

До слова, у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості діє Клуб бізнес-подій, де підприємці зустрічаються з цікавими людьми, спілкуються, діляться досвідом роботи.

 

За ініціативи департаменту економіки та торгівлі ОДА у партнерстві з Тернопільським обласним центром зайнятості у Будинку праці в м. Тернополі діє Бізнес-інкубатор, де робочі місця облаштовано комп’ютерами та оргтехнікою, є доступ до інтернету, можна скористатися приміщенням як офісом та зустрітися з діловими партнерами. Цьогорічні 17 учасників інкубатора реалізовують свої ідеї, бізнес-проекти, а це створення сільськогосподарських кооперативів та фермерських господарств, відкриття комплексу з оздоровлення бджолопродуктами, обробка та розпилення природного каменю, вирощування та реалізація зелені, створення ІТ-продуктів, впровадження біоенергетичних проектів та ін.

oda.te.gov.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер