images/stories/logosait_new.jpg

 

Бюджет-2019: субсидії хочуть скоротити на 16 млрд

Бюджет-2019: субсидії хочуть скоротити на 16 млрд
Фото: Корреспондент.net
Можливе підвищення цін на газ для населення не загрожує виплатам субсидій

У проекті держбюджету на 2019 рік передбачено виділення 55,1 млрд грн на комунальні субсидії, що на 15,9 млрд грн менше від рівня 2018 року.

Проект державного бюджету на 2019 рік, який був представлений Кабінетом Міністрів на розгляд Верховної Ради 14 вересня, передбачає скорочення витрат на виплату субсидій для населення для оплати житлово-комунальних послуг на 15,9 млрд грн - до 55,1 млрд грн, порівняно з держбюджетом на 2018 рік. Про це в понеділок, 17 вересня, повідомляє УНІАН.
Відзначено, що проект держбюджету на 2019 рік був зареєстрований на сайті Верховної Ради 15 вересня. У першому проекті держбюджету на 2018 рік також були закладені 55,1 млрд грн на субсидії, але після доопрацювання було прийнято рішення виділити 71 млрд грн.
Також 14 вересня, під час презентації проекту держбюджету на 2019 рік, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що буде проведена монетизація субсидій і осучаснення пенсій.
Своєю чергою в. о. міністра фінансів України Оксана Маркарова заявила, що можливе підвищення цін на газ для населення не несе загрози для виплати субсидій.
"Точно можу сказати, що субсидій і в 2018, і в 2019 році, однозначно, вистачить. Це те, за чим Міністерство соціальної політики спільно з Міністерством фінансів буде стежити. Останні кілька років ми активно займаємося забезпеченням субсидіантів усім необхідним, а з іншого боку - верифікацією, щоб субсидії отримували дійсно ті, кому вони потрібні", - сказала Маркарова.
Раніше Кабмін назвав основні показники бюджету-2019. Зокрема, в наступному році, як очікує уряд, економіка України зросте на 3%, а інфляція складе не більше 8%.
Напередодні в уряді заявили, що планують розширити коло осіб, які можуть отримувати субсидії, після зміни ціни на газ.
Перед цим повідомлялося, що українцям знизили субсидії в чотири рази.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер