images/stories/logosait_new.jpg

 

В Євросоюзі пояснили скорочення фіндопомоги Україні

В Євросоюзі пояснили скорочення фіндопомоги Україні
Фото: Getty Images
Україна виходить з кризи, вважають в ЄС

Раніше Порошенко заявляв, що Київ отримає від Брюсселя до двох мільярдів євро, а угода була підписана на мільярд.

Європейський союз скорочує фінансову допомогу Україні, оскільки країна виходить з кризи. Про це заявив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс в інтерв'ю Європейській правді, опублікованому в четвер, 20 вересня.

Він нагадав, що попередня, третя програма макрофінансової допомоги ЄС не була завершена Україною. "Але більшість невиконаних вимог перенесені в нову програму. Йдеться про антикорупційну сферу, включаючи створення антикорупційного суду, перевірку декларацій держслужбовців, перевірку кінцевих власників компаній", - повідомив єврокомісар.

"Дуже багато роботи Україна вже виконала, і це дає підстави вважати, що нинішня програма буде успішною. І я не бачу проблем, які завадять Україні отримати перший транш вже в цьому році", - сказав Домбровскіс.

Він зазначив, що розмір програм макрофінансової допомоги, як правило, визначається виходячи з наявних проблем в державі.

"Розмір програм макрофінансової допомоги, як правило, визначається виходячи з наявних макрофінансових проблем в державі. Це - основа, адже така програма є інструментом подолання кризи. Ми виходили з нинішньої економічної ситуації в Україні (а я нагадаю - українська економіка зростає!) і вважаємо, що дана сума достатня. Як ви знаєте, нова програма - це мільярд євро двома траншами по 500 мільйонів", - сказав чиновник, відповідаючи на питання про те, що на початку року президент Петро Порошенко заявляв, що ЄС надасть 1, 8-2 мільярда євро, а зараз йдеться про суму вдвічі меншу.

Крім того, нагадав Домбровскіс, допомога ЄС пов'язана з наявністю співпраці з МВФ.

Як повідомлялося, угоду про макрофінансову допомогу було підписано 14 вересня в Києві. Для отримання коштів Україна повинна виконати низку вимог.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер