images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопіль на освіту виділив понад 440 мільйонів гривень

Станом на 1 січня, на відмінно від інших населених пунктів області, Тернопіль не мав жодних боргів перед освітянами чи будь-якими іншими працівниками бюджетної сфери.

Фінансування освіти у будь-якому населеному пункті відбувається двома шляхами: з державного бюджету (з якого виплачується зарплата педагогічним працівникам), і з міського бюджету (який забезпечує всі інші потреби – від комунальних послуг до ремонтів та виплати заробітної плати непедагогічним працівникам).

На 2018 рік з державного бюджету Тернополю виділили 266 млн.грн, а ось міський бюджет на освіту передбачив 443,9 млн грн.

Сьогодні складна ситуація склалася саме з виплатою зарплати вчителям (педпрацівникам), виплату якої має гарантувати держава. Адже ще при прийнятті бюджету було пораховано, що тернопільським вчителям до кінця року на зарплати не вистачає 62 млн грн. Проте кошти, які мали б бути виділені з державного бюджету у зв’язку з підняттям заробітної плати вчителям, з початку року так і не були ні з обласного, ні з державного бюджетів.

Для того, щоб не залишити тернопільських вчителів без зарплати, з міського бюджету вже було додатково спрямовано 33,2 млн грн. На сьогодні потреба в коштах на зарплати вчителям ще становить 28,8 млн грн.  З метою уникнення кризової ситуації, у Тернополі припинені капітальні ремонти, відміняється закупівлі нового громадського транспорту тощо.

Варто наголосити, що минулого року Тернопільська область отримала від Тернополя по податку з доходів фізичних осіб надходжень у сумі 154,3 млн грн. При  цьому жодної копійки від обласного бюджету місто не отримало ні на зарплати освітянам, ні медикам, ні на будь-які інші видатки, пов’язані з благоустроєм міста.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер