images/stories/logosait_new.jpg

 

Вчора у Тернополі розпочав свою роботу форум місцевого самоврядування «День Діалогу з владою»

У Тернополі стартував XIV Український муніципальний форум «День Діалогу з владою» – щорічний захід, що проводиться Асоціацією міст України в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).

Цьогорічний День Діалогу присвячений обговоренню результатів та викликів реформи місцевого самоврядування, бюджетного забезпечення територіальних громад, впровадження секторальних реформ, а також законодавчого забезпечення житлово-комунального господарства та містобудування.

Серед учасників форуму, яких близько 400 чоловік, сьогоді присутні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, голова Асоціації міст України Віталій Кличко, генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер, голови громад-членів АМУ, народні депутати України, міністри, представники урядових структур та парламенту, а також міжнародні експерти. З вітальним словом до учасників форуму місцевого самоврядування звернувся очільник Тернополя Сергій Надал.

«Від імені усієї громади міста щиро вітаю вельмишановних гостей та учасників форуму у Тернополі. Для нас є великою честю проводити цей важливий захід у нашому місті, - наголошує Сергій Надал. - Приємно, коли обговорення проблем місцевого самоврядування та пошук рішень відбувається на такому високому рівні, адже самоврядність, самоорганізація, які завжди були сильними рисами українців, - це дороговказ у краще майбутнє нашої держави. Тому наша спільна мета сьогодні — це самодостатні і сильні громади, здатні забезпечувати високий рівень життя українців. Тож щиро дякую виконавчому директору Асоціації міст України Олександру Слобожану, нашим колегам з USAID, а також Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману за значний вклад у розвиток місцевого самоврядування».

В свою чергу, під час виступу перед учасниками форуму, Володимир Гройсман зазначив, що такі діалоги є дуже корисними, адже в їх основі є сильне, ефективне та відповідальне місцеве самоврядування. А основними фундаментами, на яких базується місцеве самоврядування повинні бути: зміцнення повноважень, передача фінансових ресурсів та відповідальність.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер