images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі фахівці Експертної служби МВС України обмінювалися досвідом у сфері судової товарознавчої експертизи

ndekc_4Науково-практичний семінар фахівців експертної служби МВС проходив у Тернополі на базі обласного науково-дослідного експертного-криміналістичного центру. Шістдесят сім фахівців у галузі товарознавства з різних регіонів впродовж двох днів вдосконалювали свої знання з проведення судової товарознавчої  експертизи.

Судова товарознавча експертиза має важливе значення під час проведення досудового розслідування. Товарознавчі дослідження призначаються практично у всіх кримінальних провадженнях де необхідно встановити шкоду завдану злочинними діями, а з травня 2014 року, згідно вимог кримінального процесуального кодексу України, призначення такої експертизи є обов’язковим.  Тому учасники семінару мали багато тем для обговорення, обміну досвідом та напрацюваннями у цій сфері.

Під час проведення заходу прозвучали доповіді і виступи експертів, які розглядали як проблемні питання, так і нові методи у роботі спеціалістів з судової товарознавчої  експертизи.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки заступника директора Державного науково-дослідного експертного криміналістичного центру  МВС Юрій Чечіль, проведення семінар-нарад всеукраїнського масштабу дозволяє не лише краще познайомитися експертам з різних регіонів України між собою, а й сприяє розширенню їх спектру знань у проведенні різноманітних експертиз.

- Це унікальна можливість для обміну досвідом, обговорення практичних ситуацій, які виникають під час проведення судової товарознавчої експертизи, – зазначив Юрій Олексійович.

Виступив перед учасниками семінар-наради перший заступник начальника Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Володимир Галевич. Він подякував керівництву науково-дослідного центру за результативну співпрацю.

- Раніше фахівці з проведення товарознавчих експертиз були сильно завантажені і слідчим доводилося довго чекати результатів досліджень, – зазначив Володимир Галевич. – Ми вдячні керівництву Державного науково-дослідного експертного криміналістичного центру  МВС України, що дослухалися до наших пропозицій і збільшили кількість посад експертів у цій галузі.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер