images/stories/logosait_new.jpg

 

Влада не каратиме за подвійне громадянство

Влада не каратиме за подвійне громадянство
Фото: pmg.ua
Українська влада не каратиме закарпатців за подвійне громадянство

Друге громадянство не передбачене українським законодавством, але прямого покарання за це немає.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін підкреслює, що українська влада не буде карати тих жителів Закарпаття, які на додаток до українського отримали угорське громадянство. Про це глава МЗС сказав на прес-конференції в Ужгороді, пише УНІАН.
"Звісно, є емоційна хвиля навколо того, що ми вислали угорського консула. Я ще раз пояснив: ми не звинувачуємо угорців у тому, що вони набувають друге громадянство, у тому сенсі, що ми їх хочемо за це покарати", - заявив Клімкін.
"Друге громадянство не передбачене українським законодавством, але прямого покарання за це немає. І ось усі ці петиції, які дуже турбують зараз угорську громаду, - звісно, ми їх засуджуємо. Як можна говорити про депортацію наших громадян, які, хоча і протиправно, отримали друге громадянство? Але тим не менш ми ж їх за це не караємо", - підкреслив глава МЗС.
"Я ще раз це пояснив, що не хвилюйтеся, оскільки тут якісь такі ідіотські міфи циркулюють: усіх з дуальними паспортами тепер депортуватимуть. Кого будуть депортувати? Для чого депортувати? Не пропускатимуть через кордон... Кого не пропускати, для чого? І ці ідіотські міфи - вони реально поширюються", - заявив дипломат.
У той же час він згадав про 19-ту статтю закону про державну службу, де сказано, що в разі подвійного громадянства людина не може бути держслужбовцем.
"До речі, усі представники угорської громади говорили: ми готові виконувати українські закони. Я скажу: так ви ж читаєте... Ось 19-та стаття закону про держслужбу. Про це ми погодилися. Повинні працювати над цим далі, але маємо зменшити емоційний градус і підняти градус розуму і ангажування", - сказав Клімкін.
Раніше Павло Клімкін заявив, що в Україні назріла необхідність дискусії з питання подвійного громадянства. За його словами, у країні десятки чи навіть сотні тисяч людей мають паспорти сусідніх країн.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер