images/stories/logosait_new.jpg

 

У Маріуполі суд виніс вирок п'ятьом інформаторам "ДНР"

У Маріуполі суд виніс вирок п ятьом інформаторам  ДНР
Фото: 112 Украина
Двом інформаторам суд дав 10 років в'язниці, а ще трьом - п'ять років

Двох інформаторів суд засудив до десяти років позбавлення волі, а трьох інших співучасників - до п'яти років позбавлення волі.

У Донецькій області Іллічівський районний суд Маріуполя засудив п'ятьох громадян за співпрацю з сепаратистами "ДНР". Про це у вівторок, 16 жовтня, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Зокрема, зазначено, що суд оголосив вирок у справі громадян, які скоїли кримінальні правопорушення за статтею сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації.

"Подружня пара громадян РФ, фактично проживала в Волноваському районі Донецької області, в період з серпня 2014 року по квітень 2015 року співпрацювала з «ДНР», залучаючи до цього процесу 46-річного жителя Маріуполя, 43-річного жителя Володарського району та 39-річного жителя Запорізької області", - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, вказані особи збирали деталізовані дані (в тому числі фото та відеофайли) про дислокацію, чисельність, маршрути пересування військовослужбовців, військової техніки ЗСУ та інших військових формувань України, що переміщалися по території Запорізької і Донецької областей в ході проведення АТО.

Незабаром, за даними правоохоронців, вони стали учасниками групи Оперативний канал Маріуполь і передавали зазначені дані учаснику силового блоку так званої "республіканської гвардії ДНР". А отримані від інформаторів відомості сепаратисти використовували для здійснення обстрілів українських позицій.

"Суд визнав обвинувачених винними у вказаних злочинах і засудив громадян РФ до десяти років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна, а трьох інших співучасників - до п'яти років позбавлення волі", - доповіли в прокуратурі.

Раніше співробітники контррозвідки затримали в Донецькій області сепаратиста самопроголошеної "ДНР".

Також повідомлялося, що колишній заступник голови Вищого господарського суду України підозрюється у фінансуванні сепаратистів з "ЛНР" і "ДНР".


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер