images/stories/logosait_new.jpg

 

Популярні препарати викликають рак: медики забили на сполох

630_360_1491620035-3722Медики категорично рекомендують не приймати деякі популярні препарати, адже вони провокують невиліковні хвороби. Це стосується жінок, які захищаються від небажаної вагітності за допомогою гормональних таблеток.

Про це пише politeka.net.

Останні дослідження довели, що використання гормональних контрацептивів було пов’язано з 20% збільшенням ризику раку молочної залози. Ризик збільшувався з більш тривалим використанням препаратів.

«На жаль, жоден тип гормональних контрацептивів не позбавлений ризику», – сказала провідний автор дослідження Ліна Морч з Копенгагенської університетської лікарні.

Зазначимо, раніше в.о. міністра охорони Уляна Супрун вже звертала увагу та те, що гормональні контрацептиви слід особливо ретельно і акуратно приймати жінкам, які курять.

«Якщо жінка курить, то вживання гормональної контрацепції обмежена або зовсім заборонена. Це пов’язано з високим ризиком спонтанних тромбів», – сказала вона.

Вчені вивчили п’ять поширених препаратів – ібупрофен, диклофенак, целекоксиб, мефенамінова кислота і напроксен.

У своєму дослідженні вчені спиралися на дані 56 тисяч дорослих людей з підвищеним тиском. З’ясувалося, що в одного з 330 осіб, що вживали ібупрофен, траплявся серцевий напад або інсульт за чотири тижні. У свою чергу, целекоксиб виявився ще небезпечніше і привів до такого ж результату одного з 105 осіб. Серцевий напад або інсульт стався у однієї людини з 245 і в одного з 214, вживали диклофенак і напроксен відповідно. Найбільш «безпечною» виявилася мефенамінова кислота: інсульт або серцевий напад стався у одного з 394 осіб.

Джерело: politeka.net

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер