images/stories/logosait_new.jpg

 

Южно-Українська АЕС відключила третій енергоблок

Южно-Українська АЕС відключила третій енергоблок
Фото: sunpp.mk.ua
Зараз на Южно-Українській АЕС працюють два енергоблоки з трьох

Радіаційний фон на промисловому майданчику АЕС знаходиться на рівні природних фонових значень.

Пізно ввечері в середу Южно-Українська АЕС у Миколаївській області відключила від енергомережі енергоблок №3 через несправність системи автоматичного регулювання турбіни. Про це повідомляєЕнергоатом у четвер, 18 жовтня.

Зазначається, що порушень умов і меж безпечної експлуатації не було зафіксовано. Обладнання першого і другого енергоблоків АЕС працюють у заданому режимі.
"Радіаційний фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС знаходиться на рівні природних фонових значень. Викиди і скидання радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, Южно-Українська АЕС розташована на берегах Південного Бугу в місті Южноукраїнськ Миколаївської області. Її три атомних енергоблоки ВВЕР-1000 сумарною потужністю 3000 МВт входять до складу Южно-Українського енергетичного комплексу.
Раніше повідомлялося, що третій блок Южно-Української АЕС став першим в Україні, який працює тільки на паливних збірках американської компанії Westinghouse. Раніше ця АЕС частково використовувала паливо Westinghouse упродовж 13 років.
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер