images/stories/logosait_new.jpg

 

Розпочався епідемічний період

З жовтня в Україні розпочався епідемічний період, який триватиме до травня. Поки що активність вірусів не надто висока, – кажуть в обласному лабораторному центрі. Відтак саме зараз рекомендують подбати про імунізацію – зробити щеплення від грипу.

Минулого тижня до тернопільських аптек завезли вакцини. «Це перевірені препарати французького виробника», – каже лікар-епідеміолог Марія Павельєва. Щеплення від грипу не обов’язкове, а рекомендоване Міністерством охорони здоров’я. Вакцинація не лише захистить від небезпечних вірусів грипу, а й допоможе зекономити кошти, які можуть знадобитися для лікування.

«В аптеках вже є необхідні вакцини для проведення щеплення. Зокрема до аптек області завезли дві вакцини, які пройшли всі необхідні перевірки: джі-сі-флю та Ваксігрип тетра. Ці вакцини вже можна купувати в аптеках і проводити процедуру щеплення», – запевняє Марія Павельєва.

Жителі краю купують вакцину самостійно, але процедуру щеплення проводять у лікувальних закладах після попереднього огляду лікаря. Після вакцинації імунітет вироблятиметься упродовж двох-трьох тижнів. А від небезпечних вірусів проведене щеплення захищатиме до дев’яти місяців. Проте від застуди вакцинація не вбереже, а захищатиме від конкретних штамів грипу, які поширюватимуться цього року.

Додамо, вартість вакцини цього року дещо зросла. Як повідомили у центральній міській аптеці, ціни коливаються від 250 до 350 гривень.

Софія Романська


zz.te.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер