images/stories/logosait_new.jpg

 

Епідеміологи назвали дві доступних вакцини для профілактики грипу

vakcinaЗ 1 жовтня розпочався епідемічний сезон захворювання на грип та ГРВІ. Як повідомили тернопільські епідеміологи показник захворювання в області поки не перевищує норми.

Як стверджує лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру Марія Павельєва, поки показники захворювання низькі час вакцинуватися.

— Поки що на 41-й тиждень показник захворювання на грип та ГРВІ знаходиться в межах норми. Це притаманно для початку сезону захворювань. Також зараз спостерігається відносно низька ефективність розповсюдження грипу. Кожного року ми нагадуємо про те, як вберегтися від захворювання, для цього щорічно потрібно проводити вакцинацію проти грипу. Враховуючи епідемічну ситуацію зараз саме той час, коли потрібно вакцинуватися, — наголошує лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру Марія Павельєва.

Марія Павельєва стверджує, що у місті та в області вже є дві вакцини для профілактики грипу, а саме корейська вакцина “ДжіСі Флю” та французька “Ваксігрип Тетра”.

Додамо, щоб вакцина для щеплень не втратила своїх властивостей її потрібно правильно зберігати. Оптимальна температура для зберігання вакцини від +2 до +8 градусів Цельсія. Після того, як ви її придбали потрібно підтримувати температурний режим зберігання, аби вакцина не втратила своїх властивостей.

Джерело: Доба

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер