images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині прогнозують ріст цін на хліб, молочну продукцію та крупи

Ціни на основні продукти підвищуються, – констатують представники торгової галузі. Серед причин – зростання вартості енергоносіїв, а зокрема природного газу.

«Після підвищення тарифів на газ, стримувати росту цін не вдасться», – каже підприємець Уляна Карнаух.

«Збільшується собівартість виробництва. Причина – підвищення тарифів на енергоносії, пальне. Для підприємця підвищення цін на свою продукцію – теж не найкраще рішення. Але на цей момент – іншого варіанту немає. Оскільки якщо не підвищувати цін, підприємця чекають збитки».

За прогнозами аналітиків, найбільш суттєво подорожчає хліб, молочна продукція, крупи.

«Хліб почне дорожчати уже найближчими тижнями. Причому ціни можуть збільшитися, як мінімум, на третину. Борошно подорожчало з 6,20 грн до 7,50 грн за 1 кг. До зими ціни на борошно виростуть до 9,90 грн за кілограм, і це, звичайно, вплине на ціни на хліб. Скоріше за все, зростання цін буде поступовим. Запасатися продуктами не варто, щоб не викликати ще більшого ажіотаж, а відтак і підвищення цін», – розповідає економічний експерт Борис Кушнірук.

Аналітики попереджають: до зростання цін призводить і трудова міграція. В Україні останнім часом відмічають стрімку тенденцію виїзду робочої сили за кордон.

Джерело: За Збручем

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер