images/stories/logosait_new.jpg

 

Програмою термомодернізації в Тернополі скористалися жителі близько 60-ти будинків

Одночасно із плановими роботами з підключення до опалення будинків у Тернополі, у житловому фонді міста триває реалізація програми термомодернізації, відповідно до якої 70 % вартості робіт оплачує міський бюджет, решту – мешканці.

Як повідомляють у секторі з питань енергозабезпечення управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, від початку 2018 року у Тернополі вже завершено термомодернізацію у чотирьох будинках, ще в одному - роботи тривають.

Зі слів міського голови Тернополя Сергія Надала, протягом чотирьох років програмою термомодернізації, яку запровадила Тернопільська міська рада, скористалися мешканці близько 60-ти житлових будинків, у яких підрядники здійснювали утеплення стін або покрівлі, заміну вікон загального користування та модернізацію системи освітлення на сходових клітках, ремонт міжпанельних швів, а також встановлювали індивідуально-теплові пункти (ІТП) із приладами обліку теплової енергії. Завдяки програмі деякі мешканці будинків наразі мають змогу економити до 50% при оплаті за опалення у порівнянні з іншими будинками.

Нагадаємо, від 2015 року у Тернополі діє Програма енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації будівель житлового фонду м. Тернополя на 2015-2020 роки, затверджена  рішенням міської ради від 27.01.2015р. №6/55/4 (зі змінами). Відповідно до цієї програми передбачено реалізацію заходів з термомодернізації житлових будинків на умовах співфінансування (30% – кошти мешканців, 70% – кошти міського бюджету). Загалом протягом цих років з міського бюджету на цю програму виділено понад 11 млн. грн.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер